Wellrest Float unikt projekt Artiklar Vägbeskrivning Öppettider / Pris Aktuellt

10 Anledningar att floata

 Varför ska man floata? Här kommer en sammanställning på 10 bra anledningar

Flotation-REST är en unik form av terapi där du svävar i över en timme i en stor floatingtank fylld med saltvatten. Saltet som används är Epsom salt, vilket gör att du flyter. Tänk på Döda Havet men med ytterligare över 10% extra saltkoncentration, uppvärmt till huden temperatur så skillnaden mellan luft och vatten försvinner.

 

 


Visst kan det vara lite konstigt i första gången att gå in i ett floatcenter  Klä av sig, duscha och för en timme att vara bara dig själv både i kropp och själ. Vi kan nästan garantera dig en erfarenhet som du kommer att uppleva som mycket intressant.

 

 


1. Det är avkopplande

 
Tänk dig att du är helt i samklang med allt som händer i och runt kroppen. Att höra varje andetag du tar samtidigt som du upplever den bästa avkopplngen i  ditt liv. Vem skulle inte vilja uppleva det?


 

2. Ökar kreativiteten

 

Floatingtanken är känd för att balansera aktivt vänster och höger hjärnhalva och detta orsakar en enorm ökning av kreativiteten.

 

 

3. Salt vatten är bra för huden

 

Om du någonsin velat ha helt felfri hud som erbjuds av dataprogram såsom Photoshop så här har du chansen! Saltvatten lämna din hud mjuk och kännbart föryngrad. Det hjälper också vid akne, eksem och psoriasis.

 


 4. Säg adjö till stress och ångest

 

Om du är en människa i västvärlden då du har stress och ångest. Tyvärr är det sant. Så varför inte försöka bekämpa dem genom att göra ingenting. Det är otroligt vad en timme i en floatingtank kan göra för dig. Din rädsla, oro och bekymmer verkar alla på något sätt glida undan så att du kan uppleva något nästan oförklarligt och svårförklarat.

 


 5. Den lugnande effekten

 

Denna tanken producerar en oerhört lugnande känsla. Kanske är det saltet. Kanske är det helt uppvärmda vattnet till din hudtemperatur. Men vad det än är, kommer den stund du spenderar inuti tanken ger dig känslan av att känna viktlöshet. Låter häftigt, eller hur?

 


6. Ovanor och viktminskning 

 

Kanske inte på samma sätt som en diet, men vad denna erfarenhet gör är att du känner dig mer öppen och motiverad att göra jobbet. Floatingtanken är känd för att producera förändringar i kroppen så att det finns klarhet i tanken, motivation och minne. Ditt sinne är öppet. Forskarna tror att de erfarenheter som har en positiv inverkan på produktionen av endorfiner, vilket gör det lättare att komma över missbruk. Ett långfloatingpass minst tre gånger ger enligt våra egna erfarenheter viktminskning hos de personer som vi har testat detta med.


7. Ökad produktivitet

 

Det är nästan som om du återföds inuti som tanken. Ditt sinne är helt klart och redo att arbeta på vad det är som är viktigt för dig. Vare sig det är arbete, familj eller till dig själv. Tanken kan ge dig den nödvändiga sinnestillstånd och fokus att fullfölja vad du vill.


8. Kändisar använder det 

 

I Amerika har de en regel att om kändisar gör något så är det coolt. Hur som helst, har berömda personer som Daniel Craig (James Bond) Jeff Bridge, Joe Rogan, John Lennon, Robin Williams, Michael Jackson och George Carlin varit kända för att använda floating. Sök på YouTube och du hittar några videor där Joe Rogan förklarar sina upplevelser i tanken.

 9. Det kan vara en ut ur kroppen-upplevelse sk. OBE 

 

Många har upplevt OBE -Out of Body Experiance i tanken. Andra jämställer det till den djupaste sömn du någonsin har haft. Och vissa tror även att de har talat med Gud inne i tanken. Jag antar att poängen är att alla har en annorlunda upplevelse när de är därinne, och många känner utomkroppslig upplevelse av något slag, det bara verkar vara olika för olika personer.

 


10. Om inte annat, det är en fantastisk historia 

 

Vi kan med hög grad påstå att du kommer att gilla floating. Och senare när du träffar dina vänner, kan du svara på frågan "Hur mår du”  ge ett mycket intressant svar.

 

 

                                                                                                        Text Wellrest, Stefan Gerleman 2012 © 

 

Wellrest Floatingcenter Nybygget, Krängshult 567 91  VAGGERYD 0735-450390  www.wellrest.se  

 

 Tycker ni om vår information om floating? Gilla oss gärna på facebook