Wellrest Float unikt projekt Artiklar Vägbeskrivning Öppettider / Pris Aktuellt

Fetman ökar i Sverige

Fetman ökar.

Fetman ökar 10 tips

 

Enligt USA Centers for Disease Control and Prevention, är över 35,7% av vuxna amerikaner överviktiga. I Sverige ligger det på 14%. GMO (Genetiskt Modifierade Organismer)-livsmedel har namngetts som en viktig faktor i denna ökning. Enligt en norsk undersökning som genomförts över 10 år, visade det sig att djur i detta test som matades GMO majs, gick upp i vikt snabbare och behöll det längre, jämfört med de matade en icke-GMO-diet.  


Det finns ett antal kost modenycker, mirakelpiller som påstår att du går ner i vikt snabbt och dyra operationer såsom gastrik band eller gastrik bypass. Men riskerna med att använda dessa metoder kan vara kostsamt för både din hälsa och bankkonto. 


Nyckeln till att förlora vikt är enkel och lätt. Genom att göra ändringar i den typ av mat du äter, portionsstorlekarna och att få en anständig mängd motion på daglig basis kommer att ha en mycket större effekt än någon annan metod. Inte bara kommer din kropp se bättre ut men din hälsa avsevärt kommer att förbättras också.

Här är 10 bra tips för att förlora vikt:

 

1.       Drick vatten när du är hungrig – funkar faktiskt väldigt bra för att dämpa hungerskänslor mellan måltider. 

Att dricka ett glas vatten innan en måltid kan också göra att du äter mindre, blir mätt fortare samtidigt som du får en bättre hy på köpet. 

2.       Honung, cirka 10 gram blandat med ljummet vatten är en naturlig huskur för att hjälpa till mot fetma. 

3.       Vitkål är välkänd för att hjälpa till med viktminskning. Även när den äts med en hälsosam kost kan det vara mycket fördelaktigt. Den kemiska vinsyran i kål verkar genom att stoppa kroppen från att omvandla socker och kolhydrater till fett. 

4.       Äppelcidervinäger hjälper för att minska blodsockersvängningar och minskar dina hungerskänslor. Drick både till och mellan måltiderna. 

5.       Välj magert protein. Exempelvis kyckling, fisk, och keso innehåller magert protein hjälper dig när du vill gå ner i vikt snabbt! 

6.       Morotsjuice  är fylld av kostfiber. Drick regelbundet som stöd för matsmältningen, håller magen och tarmkanalen friska. 

7.       Ät långsamt. Släng i inte i dig maten. Äter du för fort kommer du äta för mycket jämfört med vad du verkligen behöver. Ett bra tips är att lägga ner besticken när du tuggar. 

8.       När du står i affären. Strunta i chips, läsk och lösgodis. Köp hellre hasselnötter, mandlar eller torkade aprikoser. 

9.       Magnesiumbrist. Ett av de första tecknen kan vara ett ökat chokladsug. Vid magnesiumbrist märks framför allt mental påverkan, såsom nedsatt uppmärksamhet och irritation, men också problem med muskelkramper (tetani), RLS och domningar. 

10.   Långfloating. Genom att använda sig av ett förlängt floatingpass tre gånger så kan viktnergången bli ca 2 kg på två veckor utan någon som helst diet.
   


Minns att det bästa sättet att gå ner i vikt och hålla sig frisk är att dricka mycket vatten, äta naturliga livsmedel utan massa tillsatser och rör på dig regelbundet.  

 ©Wellrest AB - Stefan Gerleman 2013-05-20 

 

 

 

Floating.

Den mest avkopplande spabehandling som finns i världen. 

 

Hur man använder en floatingtank Wellrest