Wellrest Float unikt projekt Artiklar Vägbeskrivning Öppettider / Pris Aktuellt

Julen 2012 Fakta om Floating

 

Julklappstips

Vi kommer att publicera lite fakta på vår facebooksida under jultiden. Hoppas att ni får lite mer kunskap om vad floating verkligen kan göra.

 www.facebook.com/Floatingcenter

 • 1 December  -I en floatingtank använder vi 600 liter vatten och 400 kg Epsomsalt. Saltlösningen renas grundligt efter varje person som floatar.
 • 2 December  -Epsomsalt innehåller en av de viktigaste mineralerna som vi förlorar nästan direkt vid stress -Magnesium. Studier på Birmingham Universitetet, England visar att Magnesium tas upp genom huden vid bad med t.o.m. endast 1 dl i vanligt badkar och om man ser till upptaget av magnesium till kroppen är det absolut det enklaste sättet. Vi har som sagt 400 kg Epsomsalt i tanken.
 • 3 December Fakta om Floating från www.Wellrest.se Magnesium är ett vanligt mineral som cirka 80 procent av Sveriges befolkning har brist på. Bristen beror dels på att vi äter magnesiumfattig kost, dels på att magnesium är en liten molekyl som man lätt kissar ut när man är stressad. I dagens samhälle stressar alla och äter oftast inte tillräckligt med magnesiumrik mat -- fullkorn, bönor, frön och nötter.
 • 4 December Fakta om Floating från www.Wellrest.se Har man följande problem i kroppen kan man bli bättre av att höja magnesiumhalten. Sömnsvårigheter, stress, utmattning, muskelkramp, hjärtbesvär, depression, nervositet, RLS (Restless legs s
  yndrome) men även osteoporos, benskörhet eftersom kalcium är beroende av magnesium för att kunna fungera. Tänk om alla som drabbats av osteoporos fick veta detta av sin läkare. Magnesiumbrist är en dold "sjukdom"
 • 5 December Fakta om Floating från www.Wellrest.se Floatingtanken är känd för att balansera aktivt vänster och höger hjärnhalva och detta orsakar en enorm ökning av kreativiteten. Har du kört fast i någon problematik? Kom och floata så brukar det bli lättare att se saker på nytt sätt.
 • 6 December Fakta om Floating från Wellrest
  Julen kryper på och med den stressen. Ge bort en välbehövlig vila genom floating till någon som stressar för mycket....

  Tre faser vid utbrändhet.
  Fas 1: Fysisk trötthet -Har glömt hur det känns at
  t vakna utvilad. Vaknar av obehag och olust mitt i natten eller mycket tidigt på morgonen. Trots att man är trött har man svårt att somna på kvällen. Tankarna mal!

  Fas 2: Intellektuell trötthet -Glömmer tider, överenskommelser, är osäker på att man gjort det man ska. Bristande koncentrationsförmåga och tankeblockering.

  Fas 3: Social trötthet -Orkar inte med folk längre, humorn försvinner. När festkvällen verkligen kommer orkar man inte gå. Människosynen förändras, tycker andra är fula, tjocka och pratar om oviktiga saker.
 • 7 December Fakta om Floating från Wellrest
  Ont i ryggen efter att skottat snö? Floating är ett bra beprövat sätt att slippa ifrån en del smärta och Epsomsaltet som vi använder i floatingtankarna tillför magnesium till kroppen. Magnesium gö
  r så att musklerna slappnar av. En hopdragen muskel kan vid magnesiumbrist inte släppa taget. Oregelbundna hjärtslag kan också vara ett tecken på magnesiumbrist.
  Vid ryggskott kan brist på magnesium vara en bidragande orsak. Musklerna får kramp och sliter diskarna ur läge. 80% av befolkningen lider brist på magnesium.
  Välkomna att boka tid 0735-450390
 • 8 December Fakta om Floating från Wellrest. Idag är det 32 år sedan John Lennon blev mördad 1980. John Lennon kunde bli av med sitt heroinberoende med hjälp av en floatingtank och kände sig friskare än han någonsin känt sig under veckorna före mordet, enligt en biografi skriven av Albert Goldman. ''The Lives Of John Lennon.''
 • 9 December Fakta om Floating från Wellrest. Ett tips på en riktigt bra uppskattad julklapp det är Floating en upplevelse och den mest avkopplande spabehandling som finns i världen.
  (Många är trötta på prylar som bara ligger och skräpar)
 • 10 December Fakta om Floating från Wellrest. Sömnproblem/floating.
  För kvinnor anges förekomsten av sömnbesvär
  i enkätundersökningar till ca 30% och för
  män 20%.
  (Karolinska Universitetssjukhuset, Stockholm, Sverige)

  Patienter påstod sig också ha fått en mängd andra fördelar från floating. Rapporter om förbättring av sömn (65%), mental koncentration (77%), energi (46%), sociala relationer (54%), förmåga att arbeta (35%) , förmåga att hantera smärta (88%), förmåga att hantera stress (92%), och känslor av välbefinnande (65%) till följd av flotation-REST. (Washington State University, USA)
 • 11 December Fakta om Floating från Wellrest. Långvarig stress och stress utan möjlighet till återhämtning är skadlig både för kropp och själ och kan leda till många symptom, sjukdomar och problem med hälsan. Stress kan också leda till sjukdomsframkallande vanor som rökning, ökad alkoholkonsumtion, brist på motion och felaktiga matvanor.
  Floating ger en konstaterad effekt vid stress. Försök att släppa en del av den stress vi alla bär med oss. Tomten får stressfritt efter Jul när alla paket är utdelade.
  Ge bort en fin julklapp till någon som stressar för mycket.
 • 12 December Fakta om Floating från Wellrest.
  Ovanor och viktminskning
  Kanske inte på samma sätt som en diet, men vad denna erfarenhet gör är att du känner dig mer öppen och motiverad att göra jobbet. Floatingtanken är känd för att producera förändringar i kroppen så att det finns klarhet i tanken, motivation och minne. Ditt sinne är öppet. Forskarna tror att de erfarenheter som har en positiv inverkan på produktionen av endorfiner, vilket gör det lättare att komma över missbruk. Ett långfloatingpass minst tre gånger ger enligt våra egna erfarenheter viktminskning hos de personer som vi har testat detta med.
 • 13 December Fakta om Floating från Wellrest.
  ADHD symptom kan mildras med hjälp av floating enligt en studie gjord på Karlstads Universitet.
  Under denna serie av 19 sessioner, utvecklades förmågor relaterade till kontroll av upphetsning, aktivitets reglering, sensorisk integration och tolkning, kognitiv funktion och emotionell mognad skapade erfarenheter rörande personlig självständighet. Kopia av studien finns på vår websida.
 • 14 December Fakta om Floating från Wellrest.
  Det finns enorma mängder med universitetsstudier som alla pekar på en sak. Att floating hjälper. Visserligen är de flesta mest intresserade i piller som hjälper symtom men inte själva grundorsaken i kroppen istället.
  Floating är klassad som avdragsgill friskvård av Skatteverket 2005. Godkänd behandling av Socialstyrelsen sedan 2007. Sedan 2011 finns floating på ett svenskt sjukhus där de har fått mycket bra resultat vid stress, värk, ångest och sömnsvårigheter.
 • 15 December Fakta om Floating från Wellrest.Lektor Anette Kjellgren Karlstad Universitet har bland annat undersökt en grupp patienter med kroniska smärtor i rygg och nacke. Under tre veckor fi ck de genomgå mellan nio och tio flytbehandling
  ar på 45 minuter vardera. Patienternas dagliga smärtor minskade betydligt, liksom deras depression och ångest.
  Samtidigt blev de gladare och fick lättare att somna på
  kvällarna. Undersökningar visade också att de stressrelaterade hormonerna minskade.
 • 16 December Fakta om Floating på Wellrest.
  Visste du att? Inom offentlig sektor anger 74 procent att det är stressen som är orsaken till det ökade antalet sjukdagar.
  Hela 76 procent av kvinnorna anger stressen som orsak till att sjukskrivningarna ökar.
  Motsvarande siffra för privat verksamhet är 65 procent.
  69 procent anger att ökad stress och ökade krav på arbetsplatserna är orsak till att antalet sjukdagar ökar.
 • 17 December Fakta om Floating på Wellrest.
  Floatingen ger:
  • Förbättrad sömn
  • Mindre oro/ångest
  • Mindre smärta orsakad av muskelspänningar
  • Lägre stressnivå
  • Mindre smärta i allmänhet
  • Mindre muskelspänningar
  • Förbättrat humör
 • 18 December Fakta om Floating på Wellrest. De positiva effekter av Flotation-REST, såsom ökad energi, optimism och minskade nivåer av stress finns kvar i FYRA månaders enligt en uppföljande studie. MEN -Floating är inte en quick-fix på utbrändhet eller andra sjukdomstillstånd. Det är skönt första gången men ska du få bra resultat gäller det att du går flera gånger i relativ snabb följd.
 • 19 December Fakta om Floating på Wellrest.
  Nu har Anette Kjellgren, Karlstad blivit Professor vid Karlstads Universitet.
  Anette är den första som doktorerade här i Sverige just om floating 2003.
  Ett stort grattis önskar vi på Wellrest Floatingcenter.
 • 20 December Fakta om Floating på Wellrest.
 • Stressad inför jul?
  Långvarig stress kan allvarligt påverka ens livskvalité och leda till svåra (ibland med dödlig utgång) sjukdomar. MEN finns det en enkel lösning genom att använda en FLOATINGTANK.
  Långvarig stress kan också resulterar i huvudvärk och allergi, matsmältningsproblem och trötthet. Irriterad urinblåsa, impotens, sömnlöshet, ångest, depression, värk och smärta. TYVÄRR vet inte många om floating och dess effekter. Vi har tagit fram ett medlemskap för er som vill floata ofta till lågt pris. http://wellrest.se/Medlemskap.html Ge bort ett medlemskap om du ser någon som är nära den berömda väggen.
 • 21 December Fakta om Floating på Wellrest. Här kommer några spontana uttryck om floating: Lugnt. Avslappnande. Stressfritt. Värkbefriande. Rogivande. Skönt.
  Harmoniskt. Sövande. Uppfräschande. Ljudlöst. Mjukt. Inspirerande. Lustgivande. Mysigt.
 • 22 December Fakta om Floating på Wellrest.
  Efter ett långfloatingpass har flera av våra kunder sagt: Det kändes lika skönt som s e x men på annat sätt. = Ren avkoppling.
 • 23 December Fakta om Floating på Wellrest.
  Varför får inte fler friskvårdsbidrag?
  54% erhåller friskvårdsbidrag från sin arbetsgivare.
  Fundera på om inte ett högre friskvårds avdrag vore bättre än löneökning?
  MEN
  4 av 10 av de som får friskvårdsbidrag utnyttjar inte hela bidraget.
  Varför är så många lata att ta ut sitt bidrag? År det stress?
  Floating är godkänt som avdragsgill friskvård av Skatteverket sedan 2005.
 • 24 December Fakta om Floating på Wellrest.
  God Jul önskar vi i Krängshult.
  Floata lugnt i julstöket :-)